School jaagt leerlingen van de fiets (en gebruikt hetregentbijnanooit.nl als excuus)

Vandaag verscheen er een reactie op hetregentbijnanooit.nl die mij als positieve veelfietser de haren te berge deden rijzen.

De reactie was van een vader van dochters die iedere dag 26 kilometer naar school fietsen in Rotterdam. De betreffende school vindt het nodig om wat fietsonvriendelijke maatregen te nemen:

 • Ze bouwen een nieuwe fietsenstalling die niet overdekt is, dus fietsen drogen niet en staan nog vaker in de regen
 • Ze verwijderen de kapstokken in school. Kinderen zijn verplicht om natte regenpakken en jassen in een kluisje te leggen…in een plastic zak, anders worden andere spullen in het kluisje nat. Kortom: schimmelvorming, en smiddags naar huis mogen ze hun natte jas en regenpak weer aan…

De reden waarom hij de reactie post? Het management gaf na de klachten van de ouders aan dat het toch bijna nooit regende en verwees daarbij naar mijn site.

Update:
In een mail van vanavond las ik:

“Kreeg net bericht dat men hard aan de slag is gegaan met alternatieve oplossingen en dat die waarschijnlijk volgende week al worden ingevoerd…. Het klagen heeft in elk geval geholpen en mogelijk is er een acceptabele oplossing in zicht. Je moet ze dan ook wel weer even de tijd gunnen.”

Zou dus goed kunnen aflopen :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

4 Reacties op School jaagt leerlingen van de fiets (en gebruikt hetregentbijnanooit.nl als excuus)

 1. lisa zegt:

  dit gaat over mijn school en mijn mening is at ze eerst alle kapstokken weg hebben gehaalt en kluisjes besteld die goedkoop en klein genoeg waren en toen pas zijn na gaan denken. en die fietsen stalling zijn ook nog een super onhandig! bovendien in de mail naar de leerlingen toe staat dat er pas over enkele MAANDEN een oplossing komt!

 2. knurft zegt:

  @lisa Hoi Lisa. Mooie school heb jij (kan best een goede school zijn hoor, maar dit is wel een vreemde actie..) Ik vermoed dat er binnenkort wat positieve ontwikkelingen gaan plaatsvinden, mede door de druk van enkele ouders. Ik heb het idee geopperd om de fietsersbond in te schakelen mocht het niet positief verlopen. Die kunnen daar best mee de publiciteit in :-)
  Houd je ons op de hoogte?

  Succes!

 3. walter zegt:

  Of het nou regent of niet, voor een fietser zijn die kluisjes sowieso niet toereikend. Als je fietst, regent het namelijk ook van binnenuit. Vooral op zonnige dagen! Je wilt als fietser altijd je jas of fietskleding fatsoenlijk uit kunnen hangen.

  Groet,

  walter

 4. knurft zegt:

  @walter Helemaal mee eens. Waarschijnlijk is het zo dat het management van bovenstaande school niet op de fiets naar het werk komt en/of gewoon een mooie verwarmde ruimte met kapstok kan gebruiken :-)