School jaagt leerlingen van de fiets (en gebruikt hetregentbijnanooit.nl als excuus)

Vandaag verscheen er een reactie op hetregentbijnanooit.nl die mij als positieve veelfietser de haren te berge deden rijzen.

De reactie was van een vader van dochters die iedere dag 26 kilometer naar school fietsen in Rotterdam. De betreffende school vindt het nodig om wat fietsonvriendelijke maatregen te nemen:

  • Ze bouwen een nieuwe fietsenstalling die niet overdekt is, dus fietsen drogen niet en staan nog vaker in de regen
  • Ze verwijderen de kapstokken in school. Kinderen zijn verplicht om natte regenpakken en jassen in een kluisje te leggen…in een plastic zak, anders worden andere spullen in het kluisje nat. Kortom: schimmelvorming, en smiddags naar huis mogen ze hun natte jas en regenpak weer aan…

De reden waarom hij de reactie post? Het management gaf na de klachten van de ouders aan dat het toch bijna nooit regende en verwees daarbij naar mijn site.

Update:
In een mail van vanavond las ik:

“Kreeg net bericht dat men hard aan de slag is gegaan met alternatieve oplossingen en dat die waarschijnlijk volgende week al worden ingevoerd…. Het klagen heeft in elk geval geholpen en mogelijk is er een acceptabele oplossing in zicht. Je moet ze dan ook wel weer even de tijd gunnen.”

Zou dus goed kunnen aflopen :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

4 Reacties op School jaagt leerlingen van de fiets (en gebruikt hetregentbijnanooit.nl als excuus)