Verboden op te voeden!

opvoeden-not.gifStel ik ben een jaar of 15 en ik fiets uit school aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad. Dat doe ik altijd namelijk…
Stel ik zie niet dat een vader met 2 kinderen die wel aan die goede kant rijden vol in de remmen moet om een aanrijding met mij te voorkomen omdat ik helemaal niet oplet. Dat doe ik namelijk nooit want da’s nergens voor nodig… Gelukkig rem ik nog net op tijd omdat de vader “hee! Pas Op!” schreeuwt.

Preek
Tot mijn verbazing vraagt de vader aan me: “Waarom fiets jij hier?”. En  ik kijk brutaal (dat doe ik vaker als ik iemand in gevaar breng door aan de verkeerde kant van de weg te rijden, dan gaan ze meestal uit de weg) en zeg lachend: “Tja, waarom rijd ik hier…”. De vader houdt zo’n preek. Dat het gevaarlijk is, dat ik aan de andere kant moet gaan rijden, dat er bijna een aanrijding was, bla bla bla…, je kent dat wel…

Gelukkig bemoeit een klasgenoot die 50 meter verder op de bus staat te wachten zich er mee. “Dat die vader zich daar niet mee moet bemoeien, dattie niet moet zeuren en z’n mond moet houden”. Prima! daar heb je wat aan, zo’n klasgenoot! De vader fiets op zijn gemak naar de klasgenoot en vraagt hem waar hij zich mee bemoeit. Hij zegt dat het vreemd is als je het opneemt voor iemand die net bijna een aanrijding heeft veroorzaakt. Gelukkig blijft de klasgenoot lekker brutaal doen. Ik volg dat van een afstandje en fiets lekker door naar huis. Stomme kerel!

Dramatisch verhaal
Thuis hang ik een dramatisch verhaal op tegen mijn moeder, pink een traantje weg en zeg dat ik heel hard moest huilen. De man schreeuwde heel hard terwijl ik me altijd aan de verkeersregels houd, daar was ik zelfs nog nooit tegen het verkeer ingereden. Echt waar mammie! snik! (Dat werk echt heel goed bij mijn moeder! ;-)

Mijn moeder komt 20 minuten later in de supermarkt die vader tegen, port hem met een vinger in de borst en zegt dat als hij nog 1 keer haar dochter lastig zou vallen zij de politie er bij zal halen en dan zou hij last met haar krijgen.

De vader zegt dat hij het vreemd vindt dat hij degene is die op zijn kop krijgt terwijl hij haar dochter op een nette manier heeft aangesproken op een gevaarlijk actie in het verkeer. Gelukkig zegt mijn moeder direct dat ik nooit iets fout doe in het verkeer en dat het dus niet kan kloppen wat die vader zegt.

Lekker schreeuwen
Mijn moeder begon toen steeds harder te schreeuwen (Dat kan ze goed :-) terwijl die vader zij: “Aha, u bent zo’n ouder die het niet nodig vindt haar kind op te voeden in het verkeer? Dan luister ik maar niet meer naar u want dat zal geen zin hebben”. Mijn moeder schreeuwde nog even door terwijl die vader zijn boodschappen afrekende en daarna mijn moeder negerend naar buiten liep.

Hij reed aan de goede kant van de weg naar huis. Waarschijnlijk om een berichtje te typen voor zijn blog.

Stomme kerel!

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, opvoeden, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Verboden op te voeden!

 1. geen zegt:

  Jullie jonge spookrijders zijn wel erg brutaal en liegend tegenover jullie ouders.
  Had je moeder de politie maar gebeld, dan was de waarheid boven water gekomen en kreeg je straf omdat je loog over wie waar fietste.
  Als jullie jongeren zo door gaan komen jullie nog wel eens in het ziekenhuis (probeer dan maar eens over de oorzaak te liegen).
  Je moet je echt een keer aan de verkeersregels houden en stoppen met liegen.

  Wat krijg je anders na het liegen? Oplichting? Diefstal? Gevangenisstraf?

 2. liegbeest zegt:

  Mijn moeder zegt dat het normaal is dat pubers liegen en stelen, dat ligt aan de ontwikkeling van onze hersenen. Die zijn nog niet helemaal af.
  Jullie ouwe lullen moeten daar maar rekening mee houden.

 3. ligielen zegt:

  Ha Knurft,

  Deze ouwe lul komt ze op de fiets ook vaak tegen. Pubers in de leeftijd van 12 tot zo’n 65, denk ik.
  Op zulke momenten voed ik mijn fietsende dochter op door LUID te zeggen: Kijk, die domme vrouw steekt gewoon over zonder te kijken, zie je dat, die meneer weet niet wat het verschil tussen links en rechts is, die mevrouw met die BLAUWE jas weet niet dat ze eigenlijk haar hand moet uitsteken, die domme jongen met dat PETJE weet niet hoe de voorrangsregels werken.
  Grappig effect dat die mensen zicht echt bekeken en een oenig voelen.

 4. knurft zegt:

  @Ligielen: En ik dacht nog wel dat ik de enige was die dat zo deed ;-) Maar niet de hele tijd, want daar is geen beginnen aan. Een gewoon gesprek op de fiets moet ook nog mogelijk zijn…

 5. Kees zegt:

  Knurft,

  Dat deed ik ook een keer bij een “petje” dat zonder uit te kijken het fietspad overstak. Tijdens het oversteken begon hij te kijken en toen hij mij zag aarzelde hij. Maar ik had zelf allang ingeschat dat als hij onverstoorbaar door zou lopen ik makkelijk achter hem langs zou kunnen. Door zijn aarzeling kwam ik in de problemen dus riep ik doorlopen joh! Maar dat verstond hij niet door de oordopjes van zijn smartphone in zij oren. Hij zag wel dat ik iets riep en dacht dat ik iets riep dat begint met een L (drie letters). Als door een wesp gestoken reageerde hij daarop. Fijn he zo’n kort lontje. Ik propageer vooral voorspelbaar gedrag in het verkeer. Vooral om bij dit soort gevallen te kunnen anticiperen op gedrag van anderen.