Iets met 3D en analoog

imagetech-3d-wizard.jpgGisteren zag ik op Sproot een stel mooie “3D” foto’s. Deze foto’s bestaan uit 3 of 4 frames die op hetzelfde moment enkele centimeters uit elkaar zijn genomen. Ze zijn daarna in een gif-animatie gezet. Het resultaat heeft ook wat weg van het time-slice effect wat bereikt wordt door een hele reeks camera’s in een lijn te zetten en die dan op het zelfde moment een opname te laten maken.

Holografische kaarten
Deze foto’s brachten mij op het idee om een ongewone analoge camera uit het vet te halen. De camera is van het merk imagetech en het type is “3D-Wizard”. De camera is niet gemaakt voor 3D of time slice maar werd gebruikt om op normaal formaat film tegelijkertijd 3 keer een halve staande opname te maken. Je kon de film dan opsturen en kreeg afdrukken terug in de vorm van “Holografische kaarten” zoals je die in de winkel kunt kopen af die vaak als promotie artikel worden gebruikt.

Ik heb de camera ooit gekocht om de buitenste twee opnames uit de (ongesneden) diafilm te snijden en die in kartonnen houdertjes te doen. Je had dan stereo opnames die je kon bekijken in een viewmaster-achtige kijker. Leuk!

Waar goedkope film?
Nu maar eens op zoek naar goedkope diafilm die ik dan ook weer ongesneden moet kunnen laten ontwikkele. En dan maar eens kijkenof er mooie plaatjes a la deze mee te maken zijn… Ik denk dat het bij deze camera alleen maar dichterbij gaat werken. De afstand tussen de lenzen is klein.

Hebben jullie tips? Waar zijn goedkoop diafilms te krijgen en te ontwikkelen?

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Iets met 3D en analoog