Stomme koeien met een petje in een auto

lj-tj-89.jpg

Vandaag is het hoog tijd voor een nieuwe bijdrage in de reeks “Stomme Koe Parade“. Ik fiets al zo lang dat ik niet snel meer ergens van op kijk, maar vandaag was weer eens een uitzondering die het vermelden waard is:

In Alverna is men bezig aan de N324 en dat zorgt voor extra overlast door sluipverkeer op de parallelwegen naast die N324 door het dorp. Die parallelwegen doen daar ook dienst als fietspad.

Mijn zonnige terugweg werd daar ruw verstoord door een groene Volkswagen Polo met kenteken LJ-TJ-89 die mij probeerde in te halen op een stuk parallelweg waar ik net langs een rij met een aantal geparkeerde auto’s aan het fietsen was. In plaats van in te houden en even af te wachten probeerde de bestuurder van de Polo door flink gas te geven mij precies op het nauwste punt te passeren. Omdat ik net op tijd remde stond ik stil toen er links en rechts van mijn stuur nog luttele centimeters over waren. Zoals je je kunt voorstellen kon ik een vloek niet onderdrukken.

Die vloek had ik beter in kunnen slikken want “de 3 petjes” die de Polo bevolkten hadden hun voorruit open en begonnen direct met terug vloeken. Wat het probleem was, dat ik een aso was, “wat moet jij nou” dat ik me niet aan moest stellen etc. Je kent dat wel (en dan laat ik de grootste grofheden even weg…). Ze bleven de laatste 100 meter van de parallelweg naast me rijden (gas, rem, gas rem) en de verwensingen waren niet van de lucht.
Ik fiets dan maar gewoon door. Mochten ze toch gaan snijden dan hebben ze door de prominente positie van mijn pedalen op mijn ligfiets direct een grote kras op hun Polo.

Ik zette direct de filmcamera van de iPhone aan en kwam de heren verder op de N324 nog een keer tegen (te hard, claxon, middelvinger, bijna op een voorganger knallend) en daarna nogmaals in Grave (weer claxon, middelvinger). Dat was handig want zo heb ik hun kenteken op beeld zodat ik dat aan jullie kan doorgeven :-)

Ik geloof dat ze werkelijk niet vinden dat ze niets fout doen. 3 centimeter aan beide kant van een fietser is volgens hen meer dan genoeg om te passeren (en trouwens: fietsers zijn watjes en ligfietsers zijn homo’s! maar dat weet iedereen!).

NB: De foto is dus niet op het moment van de gevaarlijke actie, maar  kilometers later.

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

13 Reacties op Stomme koeien met een petje in een auto