Puberaal gedrag niet bepaald door leeftijd…

stomme-koe-parade-bril.jpg

Ik zal beginnen met een verhelderend standpunt dat ik vandaag van een volwassen mede fietser heb geleerd:

Je hoeft je van mede verkeersdeelnemers niets aan te trekken want ze hebben een bel!

Een korte toelichting
Ik reed vandaag langs de Dukenburgse woonboulevard en haalde daar een mevrouw in die op haar elektrische fiets reed. Het fietspad gaat daar berg af dus je de snelheid van een bukfietser zit al snel rond 25 a 30.

Goede gewoonte
Het is een goede gewoonte om als verkeersdeelnemer niet in te halen op het moment dat je zelf wordt ingehaald. Deze mevrouw had daar geen boodschap aan. Op het moment dat ik met mijn voorwiel naast haar achterwiel was besloot zij zonder op of om te kijken die fietser voor haar in te halen. Hun snelheidsverschil was minimaal.

Ik moest dus in de remmen, dat ging net goed. 100 meter verder ging ik even naast haar fietsen en vroeg ik haar naar het waarom van haar actie.

Haar reactie was: “Je hebt toch een bel?!”

Mijn antwoord was dat ik dat soort vreemd commentaar wel verwachtte van een puber, maar niet van een volwassene. Haar antwoord: “Als je er last van hebt moet je je bel maar gebruiken, die heb je niet voor niks!”

Dus nogmaals, kort samengevat:
Je hoeft je van mede verkeersdeelnemers niets aan te trekken want ze hebben een bel!

Deze mevrouw verdient een plaats in de Stomme Koe Parade!
(en misschien moet ze dit ff lezen…)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in Stomme Koe Parade. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Puberaal gedrag niet bepaald door leeftijd…

 1. Ik merk wel vaker dat mensen lijken te “denken” ‘ik rij 14.5 km/h of meer, dus harder dan de andere fietsers, dus hoef ik niet om te kijken als ik naar links ga’. Valt soms tegen.

 2. knurft zegt:

  @Koos Op mijn 18 lange woonwerk route kijkt echt bijna niemand om voor het inhalen of voor het afslaan. Ongeacht de snelheid dus. Bij mij springen soms de tranen van vreugde in de ogen als ik iemand zie die het wel doet! Omhelzen doe ik dan niet. Dat is gevaarlijker dan niet omkijken ;-)

 3. Manon zegt:

  Het is zelfs zo dat wanneer kinderen niet kijken bij eht oversteken de fietser de schuld krijgt. Had je maar moeten bellen..

  Uitkijken is niet meer nodig.

 4. Rob Jansen zegt:

  Zo wist ik afgelopen week net een dame op fiets te ontwijken die plots naar links slingerde. Of ik geen bel heb en dat ik toch eigenlijk een vlaggetje op mijn ligfiets moet zetten. Mijn opmerking dat ze dat niet ziet als ze toch niet omkijkt mag niet baten.
  Oja: ze voegt er terloops nog even aan toe dat ze vanwege een evenwichtsstoornis niet helemaal stabiel op de fiets zit. Nog heel even en ik kan haar opgeven voor een Darwin Award…
  En die bel? Dat is zelfs zo’n grote ding-dong en zo luid dat ik er zelf bijna doof van word maar mijn ervaring is dat de meeste fietsers dan achterom kijken en daarbij spontaan naar links sturen.

 5. knurft zegt:

  @Rob Jansen Vergeet de fantastisch hoofdtelefoons van tegenwoordig niet: Deze week: Slingerende jongeman zonder handen aan het stuur op het fietspad. Ik bel (grote DING DONG!). Geen reactie. Ik fiets pal achter hem: DING DONG!. Geen reactie. Ik wurm mijzelf naast hem, tik op zijn arm, hij kijkt me verbaasd aan, ik zeg dat hij zich netter moet gedragen in het verkeer. Hij verstaat me niet, haalt 1 oor uit zijn hoofdtelefoon en daar komt me toch een partij herrie uit!
  De ongelofelijke lomperik roept me dan ook nog na dat ik me nergens mee moet bemoeien. Tja…

 6. Tosca zegt:

  Dit is echt een drogreden. Overhaaste generalisatie. Op een belevenis van een volwassen vrouw die nogal asociaal doet tegen jou (ja, asociaal, niet eens puberaal) kan je niet de conclusie trekken dat puberaal gedrag niet word bepaald door de leeftijd. Daarvoor moet je toch echt wat verder onderzoek of meer belevingen gedaan/gehad hebben. Dit stuk wat jij nu schrijft slaat echt nergens op.

 7. knurft zegt:

  @tosca. Volgens mij verwar jij een blogpost met wetenschappelijk onderzoek…