Een Beixo Slim Speciaal (door gastblogger Roland)

Afgelopen week kreeg ik een reactie op mijn blogpost “nieuwe fiets (beixo Slim)van september 2011. Daarin gaf ik aan welke aanpassingen ik aan mijn Slim heb gedaan. Die reactie kwam van Roland van Holten die zijn Slim nog veel ernstiger heeft aangepast. Ik vond zijn reactie interessant genoeg om hem te vragen mij wat foto’s en een toelichting te mailen. Het resultaat (hij is tevens de eerste gastblogger op Knurft.net) lees je hier onder:

Gastblogger Roland van Holten :

Ik heb mijn Beixo Slim sinds eind oktober 2009. Ik fiets 160 kilometer per week woon werk verkeer.

Mijn Slim is niet bepaald standaard meer:
Vanwege de slechte kwaliteit van de trappers en het stuur waren deze de eerste dingen die ik vervangen heb. De trappers zijn van Shimano te gebruiken met fiets schoenen, het stuur en de stuurpen is van Ritchey.

Vervolgens heb ik het voorwiel vervangen door een wiel met een naaf dynamo en schijfrem hierna heb ik de voor vork vervangen vanwege de schijfrem door een Carbotech, deze heeft carbonpoten. De schijfrem die ik gebruik is een Avid BB7 mechanische schijfrem, dit omdat het achterwiel een Shinamo Nexus 8 premium naaf heeft met een rollerbrake zo blijft alles mechanisch. De velgen die gebruikt zijn, zijn van Mavic met DT Swiss spaken.

Er is op deze fiets al is hij niet bepaald meer standaard ruim 10000 kilometer gereden zonder grote problemen. De standaard fiets is misschien niet super maar het cardan systeem is zondermeer goed.

Nu ben ik alleen nog bezig met het aanpassen van de cassette koppeling van een Shimano Alfine 11 naaf want een wiel met deze naaf wil ik er uiteindelijk in bouwen. Ik heb al zo’n wiel in een oude Koga zitten en dat is echt super, ze zijn wat moeilijk te vinden maar als het goed is krijg ik mijn tweede naaf die ik hier speciaal voor besteld heb rond 15 augustus binnen.

[klik op de kleine foto’s voor de grote versie. Je kunt door de foto’s bladeren door met de muis rechts en links op de grote foto’s te klikken of gebruik je pijltjestoetsen]

Knurft bedankt Roland voor zijn bijdrage aan Knurft.net !

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, beixo Slim, Gast blogger, Modificaties. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Een Beixo Slim Speciaal (door gastblogger Roland)

 1. Egon Hultink zegt:

  Wat voor handvaten heb je er op gemonteerd? Toevallig van het merk Ergon? Deze fabrikant claimt minder last van tintelende of “dode” vingers en een betere grip voor zijn producten. Ik overweeg om ze op mijn mountainbike, die ik als reisfiets gebruik, te zetten. Maar ze zijn behoorlijk prijzig.

 2. knurft zegt:

  @Egon Dat moet je aan Roland zelf vragen. Zijn e-mail adres staat in de blogpost. Klik op zijn naam achter: “Gastblogger”.
  Ik heb er zelf nog de origineel meegeleverde handvaten opzitten. “ergonomisch” schijnen die te moeten zijn, maar het zijn ondingen :-) Ze blijven niet zitten en voelen niet lekker. Ach, je fietst met je voeten ;-)

 3. Alle praktische informatie is welkom over jullie ervaringen met deze BEIXO of andere
  cardanfiets,hebben jullie problemen gehad met deze cardanaandrijving,wat/hoe doe je het onderhoud,smeren van deze cardanaandrijving of moet je dat niet smeren?
  Heb interesse om een cardanfiets te kopen na een valpartij met mijn fiets omdat de ketting op redelijk hoge snelheid eraf liep;wiel blokkeerde en ik redelijk hard op mijn harses ging met schaafwonden,bloed,lange hoofpijn/wonden op mijn been en arm
  een kapotte/vernielde fiets als gevolg door die stomme kutketting die ik
  steeds goed onderhoud met de juiste smeer/dure sprayprodukten voor mij geen fiets met ketting meer,nooit meer,1 keer regen en die ketting knarst als een oude tante eender welk smeermiddel je gebruikt…
  Mail mij a.ub. met jullie praktijkervaringen alvast bedankt….
  pepermans@hotmail.com