Een Beixo Slim Speciaal (door gastblogger Roland)

Afgelopen week kreeg ik een reactie op mijn blogpost “nieuwe fiets (beixo Slim)van september 2011. Daarin gaf ik aan welke aanpassingen ik aan mijn Slim heb gedaan. Die reactie kwam van Roland van Holten die zijn Slim nog veel ernstiger heeft aangepast. Ik vond zijn reactie interessant genoeg om hem te vragen mij wat foto’s en een toelichting te mailen. Het resultaat (hij is tevens de eerste gastblogger op Knurft.net) lees je hier onder:

Gastblogger Roland van Holten :

Ik heb mijn Beixo Slim sinds eind oktober 2009. Ik fiets 160 kilometer per week woon werk verkeer.

Mijn Slim is niet bepaald standaard meer:
Vanwege de slechte kwaliteit van de trappers en het stuur waren deze de eerste dingen die ik vervangen heb. De trappers zijn van Shimano te gebruiken met fiets schoenen, het stuur en de stuurpen is van Ritchey.

Vervolgens heb ik het voorwiel vervangen door een wiel met een naaf dynamo en schijfrem hierna heb ik de voor vork vervangen vanwege de schijfrem door een Carbotech, deze heeft carbonpoten. De schijfrem die ik gebruik is een Avid BB7 mechanische schijfrem, dit omdat het achterwiel een Shinamo Nexus 8 premium naaf heeft met een rollerbrake zo blijft alles mechanisch. De velgen die gebruikt zijn, zijn van Mavic met DT Swiss spaken.

Er is op deze fiets al is hij niet bepaald meer standaard ruim 10000 kilometer gereden zonder grote problemen. De standaard fiets is misschien niet super maar het cardan systeem is zondermeer goed.

Nu ben ik alleen nog bezig met het aanpassen van de cassette koppeling van een Shimano Alfine 11 naaf want een wiel met deze naaf wil ik er uiteindelijk in bouwen. Ik heb al zo’n wiel in een oude Koga zitten en dat is echt super, ze zijn wat moeilijk te vinden maar als het goed is krijg ik mijn tweede naaf die ik hier speciaal voor besteld heb rond 15 augustus binnen.

[klik op de kleine foto’s voor de grote versie. Je kunt door de foto’s bladeren door met de muis rechts en links op de grote foto’s te klikken of gebruik je pijltjestoetsen]

Knurft bedankt Roland voor zijn bijdrage aan Knurft.net !

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, beixo Slim, Gast blogger, Modificaties. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Een Beixo Slim Speciaal (door gastblogger Roland)