Een niet wakkere man met een zielig hondje

Vorige week heb ik een hondje gered. Het hondje zat vast aan zijn baasje. Het baasje was nog niet wakker en bracht het hondje daardoor een zeer gevaarlijke positie :-)

Het ging als volgt:
Ik stapte zoals gewoonlijk rond 7.00 uur vol goede moed op de ligfiets om mij naar mijn werk te begeven. Het was droog maar bewolkt, dus had ik mijn prachtige B&M koplamp op volle sterkte voor op mijn fiets geprikt.

Na de eerste bocht zag ik rechts op het trottoir een hondje zitten. Aan de linkerkant van de weg, bijna op dat trottoir liep een man. Ik zag nog geen reden om vaart te minderen maar nam het zeker voor het onzekere en hield mijn hand bij de rem.

Dat bleek een goede zet want plotseling bleek in het schijnsel van mijn koplamp wat er aan de hand was:
De man had het hondje op de stoeprand gezet (Zit!) en was zelf naar de overkant gelopen. Vanzelfsprekend had hij daarbij zijn uittrekbare hondenriem om de hals van zijn hondje laten zitten en had hij tijdens het oversteken de 5 meter lange riem af laten rollen.

En toen kwam er een fietser aan… die net op tijd stil stond :-)

 • Ik: “Goedemorgen meneer, nog niet helemaal wakker?” (hondje redt zijn vege lijf!)
 • Man: “Huh?” (wat ik alleen maar als bevestiging kon opvatten)

stomme-koe-parade-klein.jpgDeze man verdient het om in de Stomme Koe parade op knurft.net te worden opgenomen. Moet hij zijn hondje maar niet in gevaar brengen :-)

[ bekijk hier de rest van de Stomme Koe Parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, dierenleed, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Een niet wakkere man met een zielig hondje

 1. Kees zegt:

  Oeps

 2. brinkie zegt:

  Zo’n B&M koplamp is geweldig, ik heb een B&M halogeenlamp die beter licht geeft dan de LED-lamp op mijn vorige fiets (gestolen omdat ik ‘m in de binnenstad van Nijmegen heel eventjes met maar 1 slot erop had alleengelaten).
  Jammer dat ‘ie in mijn geval (op de naafdynamo) pas aangaat als je al wat snelheid hebt en geen standlicht heeft. Wat voor een lamp heb jij op je fiets geprikt? Al fietst mijn “gewone” fiets niet zo snel als een ligfiets, ik wil wel wat extra licht hebben op de onverlichte stukken van mijn woonwerkrit, nu de dagen korten. Dit vanwege vrijwel dagelijkse “close encounters” met stomme koeden…

 3. knurft zegt:

  @Kees Dat dachten alle die de deelnemers aan deze actie :-)

 4. knurft zegt:

  @brinkie Mijn lamp is deze https://www.knurft.net/site/2008/06/09/heel-veel-licht/ Met 4 (ook in de lamp) oplaadbare AA batterijen. Heel veel licht dus. Jammergenoeg is hij vorige winter gevallen en is het palletje afgebroken dat de behuizing dicht houd. Nu met ducktape vast dus.