Eerste ei !

Gisteren was het zo ver: 1 van onze kippen heeft haar eerste ei gelegd :-)

Enkele maanden geleden hebben wij 3 jonge Orpington kippen aangeschaft. Ze hebben inmiddels al kilo’s voer op zonder daar iets voor terug te geven (behalve dan hun altijd verbaasde blik natuurlijk :-)

Eindelijk! een ei!  En nu maar hopen dat er meer komen…

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Eerste ei !

 1. Marloes zegt:

  Gefeliciteerd! Altijd leuk zo’n eerste ei. Onze geroutineerde meerderejaars kippen hebben deze week ook de eerste weer gelegd. Zo te zien moet deze nog wel even leren dat eieren niet vanaf de zitstok naar beneden ‘gepoept’ moeten worden. Kunstei in legnest wil daarbij wel goed helpen.
  Groeten Marloes

 2. knurft zegt:

  @Marloes Bedankt :-) Vandaag was er een tweede, dus dat wordt nog wat… Onze Orpingtons wilde niet op een stok, maar dat blijkt ook helemaal niet te hoeven. Die hebben we er dus al snel uitgehaald. Het eerste ei vonden we gewoon in het zand van de ren (niet zo gek natuurlijk, wat overkomt je wel niet als kip als je opeens zo’n ding kwijt moet terwijl je dat nog nooit hebt gedaan :-) Het tweede ei lag gewoon in het leggedeelte van het hok.
  En dat terwijl Orpingtons bekend staan als heeeeel domme kippen :-)

 3. Ja zegt:

  haha, op 1 maart, ze hadden natuurlijk moeten wachten tot 1 april, domme kippen