En blinde mevrouw met rijbewijs…

stomme-koe-parade-bril.jpg Hieronder een achterelkaar plaksel van 5 van mijn Twitterberichten op vrijdagochtend 11 januari 2013.

Droog binnen maar wel met bibberbenen. Niet door de kou maar door die onoplettende automobiliste die mij flink aantikte onderweg.

7.30 uur, nog donker, Overzichtelijke T-splitsing, ik zie auto aankomen en houd al wat in, auto stopt netjes voor de haaientanden, maar net als ik weer aanzet geeft de bestuurder gas en tikt de achterkant van mij beixo aan waardoor ik plotseling dwars op de weg sta.

Door een flitsende uitwijkmanoeuvre kan ik op de fiets blijven zitten. “Ik had je niet gezien” zei ze (Terwijl ik een enorme spot voorop heb, een jas met reflectiestrepen etc. ) “Dan heb je dus gewoon niet gekeken” was mijn reactie.

Geen schade aan mij en wonderbaarlijk genoeg ook niet aan de fiets. De beixo heeft de klap waarschijnlijk opgevangen met het dikke achterdeel van het omhulsel van de cardan as. Zo, en nu koffie! (Want ik was inmiddels op mijn werk aangekomen :-)

Ik hoop dat de dame in kwesitie zo is geschrokken (haar benen bibberden harder dan die van mij) dat ze op die splitsing in het vervolg eerst haar ogen uitwrijft en daarna pas gas geeft.

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

1 Reactie op En blinde mevrouw met rijbewijs…

 1. Roland van Holten Slimrijder zegt:

  Beste Gerard,

  Dat soort dingen kom je zo vaak tegen als fietser, is de Slim nog heel?
  Ik heb ondertussen mijn tweede Slim binnen nu een XL is ook uitgerust met een Alfine 11 alleen nog geen schijfremmen op deze fiets. Ben nu met Ad Tummers bezig voor een cardan motor deze is ontwikkeld door Protanium hoop deze in mei op mijn fiets te kunnen monteren, dit omdat het mijn 50 jaren niet zo gemakkelijk meer gaat en ik ook niet wil en kan stoppen met fietsen.
  Ik wil de motor eigenlijk alleen inzetten wanneer nodig maar het schijnt verslavend te zijn, de motor zou hiervoor ideaal moeten zijn omdat hij volgens de beschrijving geen weerstand bied wanneer hij niet gebruikt wordt.

  Met vriendelijke groet Slimrijder